Koud in huis? Zo krijg je het warmer!

Brrrrr! Een frisse kamertemperatuur, koude vloer of tocht langs de kozijnen: heb jij tijdens de wintermaanden last van kou in huis? Wij hebben drie handige én besparende tips voor je op een rijtje gezet, waardoor het een stuk aangenamer in huis wordt. Zo kom jij de donkere, koude dagen die ons nog te wachten staan, toch warm door!

Frida Fahrman 03 Jtudopf 1.2E16D0Ba.fill 1500X938 1

Zonnetje in huis

Thuiskomen in een warm en sfeervol huis is in de winter wel zo fijn. Toch gaat er jaarlijks aardig wat warmte verloren, waardoor de energierekening hoger uitvalt dan nodig. Zonde! Wist je dat je veel warmte kunt vasthouden als je je ramen optimaal benut? Zonlicht is gratis verwarming, ook in de herfst en winter. Laat daarom overdag zoveel mogelijk zonlicht naar binnen schijnen en laat je ramen onbedekt. Sluit ‘s avonds en zodra het bewolkt wordt je raambekleding, zodat de warmte in huis goed wordt vastgehouden. Heerlijk!

Een paar gezellige kaarsen en een warm vloerkleed mogen natuurlijk niet ontbreken.

Schermafbeelding 2021 03 27 Om 12.57.37

Isolerende raambekleding

Tot wel 50 procent van de verwarmings- en koelenergie van een huis kan via de ramen ontsnappen, zelfs met dubbel glas. Bedek daarom in de avond en op bewolkte dagen je raam met de juiste isolerende raambekleding, zodat je minder warmteverlies creëert en je je energierekening laag houdt. Een mooi voorbeeld is het gebruik van gordijnen. Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnenshuis met gesloten gordijnen prettiger aan. Ook tocht het een stuk minder met een goed stoffen gordijn langs de kozijnen. Een fijne bijkomstigheid is dat ze te combineren zijn met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen in dezelfde stof, wat de isolatie nog meer versterkt. Onze gordijnen worden geleverd met het slimme bedieningssysteem PowerView® Automation, waarmee het mogelijk is om ze vanaf de bank automatisch te openen en te sluiten. Kopje thee erbij en genieten maar!

Schermafbeelding 2021 03 27 Om 12.58.59

Duurzame Duette® Shades

Op zoek naar raambekleding die tot zijn recht komt in zowel de zomer als winter? Bekijk dan eens onze stijlvolle Duette® Shades. Deze multifunctionele raambekleding met een bijzondere honingraatstructuur regelt op een duurzame manier de kamertemperatuur, omdat de stilstaande lagen werken als een isolatiedeken. ’s Winters blijft de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. De eigenschappen van deze dubbele plisségordijnen kunnen ervoor zorgen dat je 10 procent bespaart op je energierekening. Duette® Shades zijn met een coating van aluminium een milieubewuste keuze, maar ook smart home-proof: ze zijn namelijk leverbaar met PowerView® Automation. Handig!

Tip: onze Duette® Architella® Shades zijn extra isolerend, dankzij het unieke honingraat-in-honingraat-ontwerp met drie luchtstroken. Deze drie stilstaande luchtlagen creëren een nog hogere isolatiewaarde en energie-efficiëntie, het hele jaar door. Dat is niet alleen goed voor de temperatuur in huis, maar ook voor het milieu!

 

BRON: LUXAFLEX NL