Schoon en fris het voorjaar in met Luxaflex

Wees voorbereid

Er is weinig zo vervelend als halverwege een schoonmaakklus tot de ontdekking komen dat je niet verder kan omdat je materiaal of tijd te kort komt. Dus.. plan een moment, maak even een lijstje met middelen en hulpmiddelen die je nodig hebt, zoek een lekker muziekje uit voor op de achtergrond en ga aan de slag!

Tip: ruim voordat je gaat schoonmaken je huis goed op. Overbodige kleding naar de textielbak, boeken en cd’s naar de kringloop, oud papier en flessen in de recycling. Hoe minder “troep” in je huis, hoe sneller schoon en hoe frisser het wordt.

Schoon En Fris .2E16D0Ba.fill 1280X800 1

Doe het slim en groen

De beste manier van schoonmaken is preventie. Door regelmatig een plumeau over je raambekleding (ja, ook die van Luxaflex®) te halen voorkom een lastigere grote poetsbeurt. Met een goede deurmat (bv. een schoonloopmat) bij voor- en achterdeur verminder je vuile voeten op de vloer en dus dweilen met allerlei schoonmaakmiddelen. Maar als je regelmatig schoonmaakt, kom je een heel eind met water, allesreiniger en een doekje of borstel.

Op de site van Milieucentraal vindt je handige tips om tijdens het schoonmaken de juiste, groene, keuze te maken.

Schoon En Fris 3.2E16D0Ba.fill 1280X800 1

Ventileer

Ook een vorm van preventie: ventileer. Door goed en regelmatig te ventileren, worden schadelijke stoffen uit de binnenlucht afgevoerd. Verder zorgt goede ventilatie ervoor dat vochtige lucht, die bv. ontstaat bij koken en douchen, maar ook bij ademen en transpireren, uit de ruimte verdwijnt. Goede ventilatie voorkomt ook dat stof en vuil neerslaat, waardoor je dus minder intensief hoeft te reinigen.

 

Ventileren is het 24 uur per dag verversen van binnenlucht met verse buitenlucht. Die nieuwe buitenlucht vervangt steeds een deel van de lucht in huis die vervuild is?. Ventileren helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties te beperken. Ventileren doe je door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Daarnaast is het van belang ook te luchten. Dat doe je bijvoorbeeld door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten.

Hordeur Op Maat.2E16D0Ba.fill 1280X800 1

Houd pollen en insecten buiten

In frisse lucht slaap je beter! Daarom slapen we als het kan met de ramen (enigszins) open. Maar.. dan is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven, zodat jij uitgerust wakker wordt en niet ‘s nachts op zoek bent naar dat vervelende zoemertje. Luxaflex® Horren op maat zijn de oplossing om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Bovendien blijft zonder insecten in huis he raambekleding en meubilair vrij van platgeslagen muggen en insectenpoep. In deze blog lees je meer over onze Horren.

Om er optimaal nut van te hebben moet je ook je Horren schoonmaken met enige regelmaat. Tips om zowel vlak gaas als een Plissé hordeur schoon te maken vindt je in deze blog!

Laat het bad vollopen met lauwwarm water met biotex, soda of niet-synthetisch wasmiddel en laat je raambekleding hier een halfuur in weken. Spoel deze vervolgens met water na en poets waar nodig nog voorzichtig met een doekje of zachte spons. Om ervoor te zorgen dat je geen opgedroogde waterdruppels op de jaloezieën krijgt of de plooien van de Shades slordig samengevouwen zijn, kun je deze het beste nog even droogmaken met een theedoek of föhn en laten uithangen.

Je Luxaflex raambekleding schoonmaken

Nog steeds is een van de vragen die we het meest ontvangen: “Hoe kan ik mijn (Luxaflex®) jaloezieën schoonmaken” op de voet gevolgd door “mijn raambekleding reinigen, hoe doe ik dat?”.

Geen nood: we hebben de juiste informatie voor je, zoals in deze blog. Of kijk bv. eens naar deze video. Heb je brede raambekleding en/of geen bad? Op onze site vindt je per type raambekleding de juiste reinigingsinstructie.

Wil je liever niet zelf je raambekleding schoonmaken? Dan kun je ook Speed Clean Mobile inhuren voor het professioneel laten reinigen van je raambekleding.

BRON: LUXAFLEX NL