Waarom Luxaflex® raambekleding?

Dit jaar bestaan we 70 jaar en dat mag gevierd worden! We staan voor mooie, op maat gemaakte raambekleding voor alle soorten deuren en ramen.

Wat in 1951 begon met de opzienbarende uitvinding van de Horizontale Jaloezie is nu uitgegroeid tot een merk wat onmisbaar is bij de inrichting van een huis. Wij nemen je graag mee in het verhaal van Luxaflex® en wat ons zo bijzonder maakt.

Innovatie gisteren en vandaag

Joe Hunter en Henry Sonnenberg starten hun bedrijf Hunter Douglas Machinery Corporation in 1951, waar ze lichtgewicht aluminium ontwikkelden door een innovatief giet- en productieproces. Ze wilden iets unieks, wat nog niet op de markt te krijgen was. Een product dat de wereld van de raamdecoratie voorgoed zou veranderen: horizontale jaloezieën gemaakt van aluminium.

Datzelfde jaar werden de jaloezieën geïntroduceerd in Europa, onder de merknaam Luxaflex®. Sindsdien is Luxaflex® iedere dag bezig om de ramen in de Nederlandse huizen te bekleden, met verschillende producten. Het assortiment is flink uitgebreid met zowel binnen- als buitenzonwering.

Vb 1691Bew.2E16D0Ba.fill 1500X938 1
Schermafbeelding 2021 09 05 Om 16.01.25

Raambekleding op maat

Wat veel mensen niet weten over onze raambekleding is dat deze met de hand wordt gemaakt. We dragen zorg voor ieder product, zodat jij de perfecte oplossing hebt voor je huis. Daarnaast wordt onze raambekleding altijd op maat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de raambekleding naadloos in je kozijn past. Geen onnodige kiertjes of gaten, maar passende raambekleding op maat gemaakt. Met talloze patronen en kleuren heb je altijd wel iets wat bij jouw stijl past. We zijn gefocust op kwaliteit, zodat jij jarenlang kunt genieten van je raambekleding.

Je kunt kiezen uit verschillende licht- en privacy opties. De stoffen zijn verkrijgbaar van transparante tot verduisterende materialen. Zo kun je ervoor zorgen dat je je slaapkamer kunt verduisteren en in je woonkamer licht door kunt laten.

Duurzame raambekleding

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp, waar iedereen graag een steentje aan bijdraagt. We proberen steeds meer gerecyclede materialen te gebruiken en steeds minder restafval te generen. Onze designklassieker horizontale jaloezieën wordt van 98% gerecycled aluminium gemaakt. Daarnaast bieden we ’s werelds eerste rolgordijn die gemaakt is van gerecycled oceaanplastic. Op deze manier ruimen we de oceaan op en maken we er iets nieuws van.

Ook door isolerende raambekleding te nemen, zoals Duette® Shades, zorg je ervoor dat je minder energie verbruikt. In de winter blijft je huis lekker warm, waarbij je in de zomer een koel huis behoudt. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur.

Raambekleding bediening

We hebben het breedste aanbod aan innovatieve bedieningssystemen voor onze Luxaflex® raambekleding. Hierdoor is onze raambekleding eenvoudig te bedienen en veiliger voor kinderen en huisdieren.

Er zijn steeds meer slimme producten te verkrijgen voor in je huis, en dat geldt ook voor jouw raambekleding. Met ons slimme draadloze systeem PowerView® Automationkun je jouw raambekleding automatisch laten bewegen met je telefoon, tablet op de Pebble® Remote. PowerView® Automation is aan te sluiten op verschillende Smart Home systemen zoals bijvoorbeeld Google Assistant, Apple HomeKit, en Amazon Alexa. Zo heb je altijd en overal in je huis optimaal comfort.

Daarnaast hebben we verschillende andere bedieningen, zoals onze bekroonde SmartCord®, LiteRise® bedieningen en elektrische bediening.

Kindveiligheid

Ieder kind gaat op ontdekkingsreis om de wereld om zich heen te verkennen. Daarom is het veilig maken van je huis enorm belangrijk. Bij Luxaflex® beschouwen we kindveiligheid als een topprioriteit. Al onze raambekleding voldoen aan de Europese EN 13120-norm (de norm voor de aan de binnenzijde geplaatste zonwering). Bij het ontwerpen van nieuwe raambekleding is kindveiligheid een essentieel onderdeel. Koop altijd kindvriendelijke raamdecoratie of voorzie je huidige raambekleding van kindveilige benodigdheden om de veiligheid te vergroten.

Schermafbeelding 2021 09 05 Om 16.04.26