Artifort: toonaangevend designmerk

Artifort is een toonaangevend designmerk voor exclusieve meubelen. De onderscheidende ontwerpen zijn typerend voor Artifort. Aan standaard ontwerpen doet het merk niet. Haal je een Artifort bank, stoel of ander meubel in huis, dan heb je een kunstobject. Geen wonder dat verschillende musea de meubelen hebben opgenomen in de kunstcollecties.

De geschiedenis van Artifort

Al in 1890 zijn de eerste fundamenten van het designmerk gelegd. In de jaren 20 van de vorige eeuw groeide het bedrijf uit tot een bekend meubelbedrijf. Door de recessie werd de meubelfabrikant gedwongen om zich te onderscheiden. Dit is het moment dat de naam Artifort werd geïntroduceerd. De naam is afgeleid van het Latijn. Het Latijnse woord ars betekent kunst. Het Latijnse woord fortis betekent enerzijds krachtig, maar ook comfort. De combinatie van deze woorden beschrijft perfect waar Artifort voor staat.

Samenwerkingen met Artifort

In de loop van de jaren heeft Artifort samengewerkt met een verscheidenheid aan bekende ontwerpers zoals Pierre Paulin, Geoffrey Harcourt, René Holten en Patrick Norguet. De felgekleurde en opvallende ontwerpen van Pierre Paulin zijn erg bepalend geweest voor de look van de designmeubelen.

Bekende designs van de ontwerper

Artifort heeft een aantal bekende design fauteuils. De Artifort Orange Slice is een speelse fauteuil waarvan het ontwerp extra tot zijn recht komt in felle kleuren. Het ontwerp is al meer dan 50 jaar onderdeel van de collectie. Ook de Artifort Tulip fauteuil is een echte blikvanger in de vorm van een tulp.

Ook de Artifort Shark en de Artifort Mare zijn bekende modellen en een streling voor het oog.

Bekijk de collectie van Artifort online of kom langs in onze showroom in Zeist. Hier geven onze deskundige interieuradviseurs graag advies.

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

Aanbieding!

Artifort 3 zitsbank Arris

Oorspronkelijke prijs was: €4.852,00.Huidige prijs is: €3.639,00.
Aanbieding!

Artifort barkruk Aloa

Oorspronkelijke prijs was: €860,00.Huidige prijs is: €430,00.
Aanbieding!

Artifort Beso

Oorspronkelijke prijs was: €682,00.Huidige prijs is: €477,00.
Aanbieding!

Artifort Beso armstoel

Oorspronkelijke prijs was: €754,00.Huidige prijs is: €529,00.