Brink & Campman vloerkleden

‘Made in Holland’ is de titel die Brink & Campman met trots draagt. Al sinds 1897 produceert Brink & Campman design vloerkleden. Het merk is een begrip in binnen- en buitenland. De productie van alle vloerkleden begint in de eigen designstudio. De vervaardiging vindt plaats in de eigen fabriek in Lichtenvoorde, waar oude ambachten worden ingezet om de mooiste vloerkleden te maken.

De verschillende kwaliteiten

Brink & Campman heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in vloerkleden van verschillende kwaliteiten. Door de verscheidenheid aan technieken en het kenmerkende handschrift van Brink & Campman ontstaat iedere keer weer een diverse collectie.

De technieken waarmee gewerkt wordt:

Axmister geweven Brink & Campman vloerkleden

In de fabriek worden door Axminster weven en door tuften vloerkleden geproduceerd. Op Axmister weefgetouwen worden kleden in een traditioneel weefproces vervaardigd, gekenmerkt door een gesneden pool die hoog en laag kan zijn.

(Hand)getufte vloerkleden van Brink & Campman

De getufte vloerkleden zijn te herkennen aan de kleurige dessins waarin ze zijn uitgevoerd. In de wollen handtuft kwaliteit Estella wordt regelmatig viscose toegepast om bepaalde elementen in de dessins extra te benadrukken. Een lussenpool naast de traditionelere gesneden pool of combinatie geeft de handgetufte kleden een rijke structuur.

Handgeknoopte Brink en Campman vloerkleden

Het gebruik van de mooiste garens en het gebruik van de traditionele handknoop techniek geeft deze vloerkleden een mooie uitstraling. Door de verrijking van natuurlijke wollen garens of de speciale manier van verven, zijn deze vloerkleden allesbehalve saai. Ook de kleden met een dessin zijn een lust voor het oog.

Het vakmanschap waarmee de kleden worden vervaardigd en het moderne design laten zich erg goed combineren.

Handgeweven vloerkleden van Brink & Campman

Een nieuwer ambacht dat is toegevoegd aan het ruime aanbod van Brink & Campman zijn de handgeweven vloerkleden. Ze worden gekenmerkt door de techniek van vlak weven en variaties zijn enorm divers.

Bekijk online ons assortiment van Brink & Campman en kom langs in de showroom om de vloerkleden te bekijken en te voelen.

Toont alle 12 resultaten