Skovby werd in 1933 opgericht door meubelmaker Thorvald Rasmussen. Met visie, grote inspanning en professionele trots legde hij een basis voor duurzaam en functioneel meubeldesign, die zijn zoon Villy Rasmussen en kleinzonen Preben en Jørgen Rasmussen sindsdien hebben voortgezet.

Vroege speciale opdrachten voor de kleine eenmanswerkplaats ontwikkelden zich snel tot complete eetkamersuites en in minder dan 20 jaar werden Skovby-meubels geproduceerd in productlijnen. Deze ontwikkeling leidde tot de opbouw van een internationaal dealernetwerk. Een gezonde organische groei met een blijvende focus op vakmanschap, natuurlijke materialen en een duurzaam bedrijfsmodel dat zich inzet voor medewerkers en milieu.

De drijvende kracht, en een gedeelde passie die de drie generaties meubelmakers overspant, is functie. Skovby was een van de koplopers op het gebied van functionele uitbreidingssystemen voor tafels, en tegenwoordig staat het meubelbedrijf wereldwijd bekend om zijn bijzondere talent om design en functionaliteit te combineren. De voortdurende en directe reden voor het succes van Skovby is het vermogen om ontwerpen te ontwikkelen die een sterke esthetische expressie verenigen met een innovatieve functie.

Tegenwoordig runnen Preben en Jørgen Rasmussen een internationaal, hoogtechnologisch bedrijf met een positieve ecologische voetafdruk

Toont alle 7 resultaten