Welke kleur raamdecoratie kies je voor in huis?

Hr Luxaflex Gordijnen Bintihome 1.2E16D0Ba.fill 1280X800 1

Kijkje in de keuken

We beginnen in de keuken. Ik vind het super fijn dat we een mooi raam in de keuken hebben waar we naar buiten kunnen kijken. Maar, omdat de keuken zich aan de straatkant bevindt, hebben we wel veel inkijk. Daarom besloten we om voor houten jaloezieën van Luxaflex® te kiezen. Hiermee kan je het licht mooi reguleren, maar ook kiezen voor privacy.

Voor de houten jaloezieën kozen we voor de variant bamboe. Dit is duurzaam materiaal en de warme kleur past heel goed in ons interieur. Deze warme houttint komt onder andere terug in onze eettafel, maar sluit ook goed aan bij de verschillende oker-, camel- en terratinten in de ruimte. De keukenmuur heeft de kleur Binti Oasis van Flexa en samen met de houten jaloezieën zorgt dit voor een heel uitnodigende, warme en Mediterrane sfeer in de keuken.

Als je aan de slag gaat met het inrichten van jouw huis is het goed om met een duidelijk plan te starten. Welke sfeer wil je creëren? Welke kleuren en materialen wil je gaan toepassen? En hoe zorg je voor een fijne harmonie en balans? Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome vertelt er in deze inspiratieblog alles over!

 

Raamdecoratie kiezen

Om met een duidelijk stappenplan aan de slag te gaan, adviseer ik altijd om eerst een kleurenplan én een moodboard te maken voor de sfeer van de ruimte. Een kleurenplan is niet alleen de kleur van de muur, maar eigenlijk alles wat je in de ruimte ziet. Van de vloer tot de meubels, de wanden én de raamdecoratie. Door jouw kleur- en materialenplan vooraf te bedenken kan je met een duidelijk plan aan de slag gaan. Zo kan je gemakkelijk keuzes maken voor jouw interieur.

Zo is het ook goed om de raamdecoratie mee te nemen in jouw plan. Kijk goed welke sfeer je wilt creëren in de ruimte en voor welke materialen of kleuren je kan kiezen. Ik neem ons huis even als voorbeeld en geef je graag een kleine tour door de verschillende ruimtes. Kijk je mee?

Schermafbeelding 2021 09 05 Om 15.39.49
Schermafbeelding 2021 09 05 Om 15.40.40

Bamboe in de woonkamer

Om een eenheid te creëren in de woonkamer kozen we voor de schuifpui ook voor houten jaloezieën in de uitvoering bamboe. Door in één ruimte voor dezelfde raamdecoratie te kiezen, hou je het geheel rustig én in balans. Wel kozen we voor linnen look overgordijnen om de zithoek net wat extra warmte te geven. Door te werken met lagen van materiaal en kleur krijgt jouw interieur een rijke en warme uitstraling. De kleur Olbia 7189 van de gordijnen sluit daarnaast ook heel goed aan bij de kleur Binti Oasis op de muren. De gordijnen zijn aangesloten op PowerView® Automation van Luxaflex®, een systeem waarmee je de gordijnen met een app op je telefoon kan bedienen.

Duette® Shades en gordijnen in de slaapkamer

Naast de warme aardetinten in de woonkamer wilden we in de slaapkamer juist een oase van rust creëren. Hier bestaat het kleurenpalet vooral uit naturellen en daar hebben we de raamdecoratie op aangepast. Zo kozen we ook hier voor linnen look gordijnen in de kleur Kalix 8963, welke mooi past bij de muurkleur Binti Desert. Deze gordijnen zijn, net als de woonkamer, ook aangesloten op het PowerView® Automation-systeem, waardoor we vanuit ons bed de gordijnen open en dicht kunnen doen. Wat een luxe!

Voor wat meer contrast kozen we voor Duette® Shades in de kleur 9521; een warme auberginekleur die de kamer net wat meer pit geeft. Wil je voor een zachte uitstraling gaan? Kies dan voor beige of naturel Duette® Shades. Deze raamdecoratie heeft een SmartCord®, waarmee je de gordijnen met een intrekbaar koord (dat een constante lengte behoudt) kan bedienen. Gemakkelijk én veilig voor kinderen!

Schermafbeelding 2021 09 05 Om 15.40.43
Schermafbeelding 2021 09 05 Om 15.40.46

Raamdecoratie kiezen in de werkkamer

In mijn werkkamer wilde ik graag een tropische sfeer creëren waarbij ik het gevoel heb alsof ik op vakantie ben, maar ook het gevoel dat ik thuiskom. Mijn half-Egyptische roots spelen een grote rol bij het inrichten van ons interieur en de warme aardetinten en pure materialen zie je onder andere goed terug in deze kamer. De warme kleuren Binti Orient en Binti Clay brengen zoveel warmte in de ruimte.

Ook hier koos ik, net als voor de begane grond, voor houten jaloezieën in de uitvoering bamboe. Deze bamboe jaloezieën dragen echt bij aan het vakantiesfeertje en sluiten heel goed aan bij de warme aardetinten. Daarnaast is het ook gaaf dat je van buiten ook een eenheid hebt gecreëerd. Als je voor het huis staat zie je dat zowel de keuken als de werkkamer dezelfde raamdecoratie hebben. Dat staat toch net even wat strakker en sfeervoller als je aan komt lopen!

Ons hele huis is nu voorzien van raamdecoratie; in elke kamer net even anders, maar toch één geheel. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat en vooral heel erg aan het genieten dat ons huis dankzij de raamdecoratie van Luxaflex® echt af is.